Skip to main content

Teknologihistorisk torsdag

Industriulykker og sikkerhet — Lærdom fra historien

Den industrielle revolusjonen startet i Storbritannia på 1700-tallet. Sammen med en rask utvikling innen teknologi og produksjonsprosesser kom de tilsynelatende uunngåelige industriulykkene. Den industrielle revolusjonen deles ofte inn i fire epoker. Dette foredraget vil fokusere på ulykkene som preget de ulike epokene.

«Sikkerhetsregler er skrevet i blod» industrialiseringen førte til nye typer av ulykker. Etter hvert som ingeniørfaget utviklet seg, ble også forståelsen av skadepotensialet i industrien bedre. Samfunnet begynte å stille krav, men lærte vi fort nok? Hva kan vi lære av tidligere ulykker som setter oss i stand til å unngå dem uten å måtte erfare store katastrofer først - før vi tenker på sikkerhetskrav?

Ole Alexander Pihl Konstad, en historieinteressert elektronikkingeniør med 27 års erfaring innen cybersikkerhet. Han arbeider nå som sikkerhetsrådgiver i Cognite, et programvareselskap i Akerkonsernet, som bidrar til den fjerde industrielle revolusjonen.

Påmelding og informasjon

Det blir enkel servering i museets kafe fra kl. 16 for de som har forhåndspåmeldt seg.


Ødeleggelser på industriområdet til Norsk Hydro på Rjukan i 1915 etter knallgasseksplosjon i sveiserommet. Foto: Ukjent / Norsk Industriarbeidermuseum

Portrett. Foto: Ole Alexander Pihl Konstad / Privat

Foto av foredragsholder Ole Alexander Pihl Konstad

Ole Alexander Pihl Konstad

Sikkerhetsrådgiver


24. april kl. 17.00-18.00

Stiftelsen Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

Veibeskrivelse

Tilgjengelighet


Arrangementet er gratis. 


Norges nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Her finner du spennende utstillinger og aktiviteter i kort avstand fra Oslo sentrum.

Tilbake til toppen