Skip to main content
           

To english site

Når kommer torsken tilbake til

Oslo­fjorden?

Kan vi redde torsken i Oslofjorden?

Forskere, politikere og folk flest er svært bekymret for tilstanden i Oslofjorden og hele Skagerrak. Store forskningsprogrammer er i sving for å finne svar på det mange lurer på – både de grunnleggende spørsmålene om årsakene til krisen og hva som må gjøres, og de mer prosaiske men like viktige: Kan vi redde torsken i Oslofjorden?

Sissel Jentoft er forsker ved CEES (Senter for økologisk og evolusjonær syntese) på Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo. Der har hun de siste 15 årene har tatt i bruk den nye teknologien helgeonomsekvensering for å kartlegge hele arvematerialet til en rekke av de viktige torskebestandene i Norge. Hun er også en del av forskerfellesskapet "The Nansen Legacy" som viderefører Fridtjof Nansens banebrytende kombinasjon av biovitenskap og havforskning.

Sissel Jentoft vil gi et innblikk i status på torsken som lever i Oslofjorden - og de nærliggende havområder - og hvorfor genetikken kan gi oss ny kunnskap som kan være viktig for å redde torsken fra full kollaps.

Arrangementet er i samarbeid med Teknisk museums Venneforening, Teknas teknologihistoriske gruppe og NITO. 

Spørsmål kan rettes til arrangementsansvarlig ved Norsk Teknisk Museum, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Foredrag ved Sissel Jentoft, forsker ved CEES

28. september kl. 17.00-18.00

Stiftelsen Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143


Det blir enkel servering i museets kafe fra kl. 16.00 for de som har forhåndspåmeldt seg.

Arrangementet er gratis.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Abonner på vårt nyhetsbrev
Tilbake til toppen