Prøv selv!

Prøv deg som astronaut! Du kan lande the Eagle, sitte i Apollo 11, se månefasene i din venns ansikt, se hva vekten din ville vært på månen og mer. Se gjennom bildespillet og få hint om hva du kan prøve selv!

 • ØRNEN HAR LANDET! – Månelandingsfartøyet Eagle ble landet mykt av Neil og Buzz etter en nervepirrende sluttspurt. Her er cockpiten på Eagle gjenskapt i full størrelse, og du kan selv ta spakene og lande.

  ØRNEN HAR LANDET! – Månelandingsfartøyet Eagle ble landet mykt av Neil og Buzz etter en nervepirrende sluttspurt. Her er cockpiten på Eagle gjenskapt i full størrelse, og du kan selv ta spakene og lande.

 • GYROBALLEN – Astronautene ble testet på alle tenkelige måter. En av testene var en gyroball hvor de fastspent i et sete ble rotert i to akser mens de måtte utføre oppgaver. Vi har en slik! Tåler du en snurr? Da er du kanskje et bra astronaut-emne!
  GYROBALLEN – Astronautene ble testet på alle tenkelige måter. En av testene var en gyroball hvor de fastspent i et sete ble rotert i to akser mens de måtte utføre oppgaver. Vi har en slik! Tåler du en snurr? Da er du kanskje et bra astronaut-emne!
 • MOON FACE – månefasene i ansiktet. I denne morsomme installasjonen snurrer du og en partner rundt jorda, mens sola skinner høyt der oppe. Følg månefasene gjennom en hel måned i ansiktet på den andre – mens ditt eget ansikt er den motsatte fasen.

  MOON FACE – månefasene i ansiktet. I denne morsomme installasjonen snurrer du og en partner rundt jorda, mens sola skinner høyt der oppe. Følg månefasene gjennom en hel måned i ansiktet på den andre – mens ditt eget ansikt er den motsatte fasen.

 • BANEMATTE – Uten matematikk – ingen månelanding! En hundredels millimeter feil på en rakettbane betyr hundre kilometer skivebom når du skal helt til månen. Millisekunder rakettkraft endrer fart og retning, og må beregnes like nøyaktig. I denne installasjonen får du prøve deg frem til rett kraft for å treffe rett bane. NASA hadde hundrevis av matematikere som regnet det ut og tidobbelsjekket alt datamaskinene regnet ut.

  BANEMATTE – Uten matematikk – ingen månelanding! En hundredels millimeter feil på en rakettbane betyr hundre kilometer skivebom når du skal helt til månen. Millisekunder rakettkraft endrer fart og retning, og må beregnes like nøyaktig. I denne installasjonen får du prøve deg frem til rett kraft for å treffe rett bane. NASA hadde hundrevis av matematikere som regnet det ut og tidobbelsjekket alt datamaskinene regnet ut.

 • LYSETS HASTIGHET – Kan du måle lysets hastighet? Her lærer du noe om avstander i verdensrommet.

 • Reis gjennom tid og rom i Marco Polo Husker du Science Fiction-serien Blindpassasjer? Vi har kokongen hvor astronautene ble lagt i dvale for transport gjennom tid og rom. Gjennom 12 høyttalere i taket får du samtidig oppleve lydkustverket The Big Bang som får premiere i denne utstillingen.

  Reis gjennom tid og rom i Marco Polo Husker du Science Fiction-serien Blindpassasjer? Vi har kokongen hvor astronautene ble lagt i dvale for transport gjennom tid og rom. Gjennom 12 høyttalere i taket får du samtidig oppleve lydkustverket The Big Bang som får premiere i denne utstillingen.

 • APILLO1:1 - Ta plass i setene til Neil, Buzz og Mike! I vår egen fullskala Apollo 11 kommandomodul kan du ta plass i setene og kjenne på forventnignene i det trange rommet som er plassen du har i de neste åtte dagene! For ikke å nevne de hundre meter med høyeksplosiv rakett du har under deg… Utenfor kan mission control styre og følge med på hva som skjer.

  APILLO1:1 - Ta plass i setene til Neil, Buzz og Mike! I vår egen fullskala Apollo 11 kommandomodul kan du ta plass i setene og kjenne på forventnignene i det trange rommet som er plassen du har i de neste åtte dagene! For ikke å nevne de hundre meter med høyeksplosiv rakett du har under deg… Utenfor kan mission control styre og følge med på hva som skjer.

 • VÆR TANDBERG! – Månelandingen ble fulgt av «alle» på direkten på TV, natt til 21. juli 1969. Erik Tandberg kommenterte. Opptakene finnes ikke mer, men vi har kameraet, bordet, mikrofonen og manus – nå må du sørge for at de hjemme i TV-stua får ta del i begivenhetene!

  VÆR TANDBERG! – Månelandingen ble fulgt av «alle» på direkten på TV, natt til 21. juli 1969. Erik Tandberg kommenterte. Opptakene finnes ikke mer, men vi har kameraet, bordet, mikrofonen og manus – nå må du sørge for at de hjemme i TV-stua får ta del i begivenhetene!

 • DIN VEKT PÅ MÅNEN – På månen veier du bare … ja – hvor mye? Det kan du sjekke på Månevekta!

  DIN VEKT PÅ MÅNEN – På månen veier du bare … ja – hvor mye? Det kan du sjekke på Månevekta!


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet