Årets høydepunkter
-
Vi kåres til Oslos beste opplevelse for barn av Aftenpostens lesere da avisen testet det beste Oslo har å by på.
-
Kronprins Haakon åpner I/O, den AI-drevne tele- og datautstillingen som er den største utstillingssatsning siden museets flytting til Kjelsås i 1986. En banebrytende besøksopplevelse med utstillingsdesign av Snøhetta.
-
Sammen med Equinor, Oslo vitensenters hovedsamarbeidspartner og Teknisk museums samarbeidspartner, arrangerte vi sommerens happening på museet: en kveld med musikk, koding og konsert med Hkeem for ungdom i Oslo.
-
For sjette gang arrangeres TENK Tech Camp på museet, campen der vi vekker teknologiinteressen til jenter på ungdomstrinnet.
-
Mensa Norges pris 2022, går til Talentsenteret for realfag ved leder Safina de Klerk, og hennes brennende engasjement siden senterets oppstart i 2016 med å tilby tilpasset opplæring til elever med stort læringspotensial.
-
Med vår gode samarbeidspartner Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er vandreutstillingen Balansekunst en av årets skiftende utstillinger. En tidsriktig utstilling om energi og naturressurser og kunsten det er å balansere mange hensyn.
-
Vi starter med kveldsåpent, Ni til Ni, på torsdager og arrangerer alt fra stumfilmkonserter via gratis studentkvelder til teknologihistoriske foredrag.
-
Utstillingen Liv og død – mennesket i forandring, er årets vinner i antall skolebesøk og gode tilbakemeldinger fra skolene.
-
I et samarbeid med Slottet viser vi Kongelige biler som en av årets skiftende utstillinger. Fra Kronprins Olavs elektriske lekebil fra 1912, “Baby Cadillac” til Kronprins Haakons Think fra 2000.
-
Verdens kuleste dag går av stabelen på Akershus festning i regi av Sparebankstiftelsen DNB, og Teknisk museum lager robotinsekter med alle som kom innom teltet vårt på den populære aktivitetsdagen.
-
I samarbeid med Deichman, Norway Makers, Tekna, Skaperskolen og Sparebankstiftelsen DnB arrangerer vi Oslo skaperfestival i nye Deichman. En helg fylt med oppfinnelser og mekking for 17 000 besøkende.
-
Vår kollega Torhild Skåtun forsvarer høsten 2022 sin PhD: Science, Identity and belonging, Engaging through co-design with young people at a science museum: a qualitative study of process, og vi sikrer oss stolt nok en doktorgrad blant våre kollegaer.
-
Det nye malerimagasinet på vårt fjernmagasin tas i bruk, med innflytting av museets mange Jens Wang-malerier fra jubileumsutstillingen på Frogner i 1914.
-
Vi runder publisering av 100 000 fotografier på Digitalt museum fra vår samling, og fortsetter digitaliseringen.