Eksperiment nr. 16: Rødkålen og surpompen

Rødkål, rødkål, hvem er surest på kjøkkenet mitt?

For å finne ut om noe er surt eller basisk, kan vi bruke et stoff som skifter farge med surhetsgraden. Rødkålssaft er et slikt stoff.

Du trenger:

  • Kniv og fjøl
  • Gryte
  • Glass eller flaske
  • En skalk rødkål
  • Vann

Slik gjør du: Skjær en skalk rødkål i småbiter. Legg den i en gryte og fyll på med vann slik at det så vidt dekker kålbitene. La det småkoke i 5 minutter. Avkjøl og hell vannet over på et glass eller en flaske. Fargen skal være mørk blålilla. Nå kan du prøve å dryppe den på ulike matvarer og vaskemidler på kjøkkenet ditt. Saften blir rød når du blander den med en syre og grønn eller gul når du tilsetter en sterk base!


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Samarbeid

Venneforeningen

Museumsnettverkene

Samarbeidspartnere:

 

      

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet