fbpx
Sommeråpent 10–17 alle dager | Kjøp billett
Gutt studerer 3D-printing med store øyne. Foto.

Talentsenteret starter opp i Bærum

Talentsenteret i realfag utvider og etablerer i samarbeid med Bærum kommune et talentsenter i kommunen.

Talentsenteret er å se på som tilpasset undervisning for elever med høyt læringspotensial, og faller dermed under opplæringsloven. Dette betyr at all deltakelse følger gratisprinsippet i norsk utdanning. Ettersom dette er tilpasset opplæring vil ikke elever som deltar få fravær på sin hjemskole. All aktivitet på talentsenteret foregår i skoletid.

Elever som skoleåret 2020/2021 går i 7. eller 8. klasse og som får plass på talentsenteret vil delta på totalt fire samlinger på to eller tre dager i løpet av skoleåret.

Informasjon om søknadsprosessen

Søknadsprosessen er heldigital og krever innsendelse av informasjon fra lærer, foresatt(e) og elev.

Ettersom søknaden må inneholde lærerskjema og anbefalingsbrev fra lærer må lærer involveres i søknadsprosessen og informeres om at elever søker. For å kunne få innvilget plass på talentsenteret må søknad og tillatelse for deltakelse godkjennes av lærer og skoleledelsen ettersom undervisningen på talentsenteret skjer i skoletid.

Vi ber alle faglærere om å ta en prat med aktuelle elever. Bruk dokumentet «Hva kjennetegner elever med stort læringspotensial» som et verktøy for å finne elever med stort læringspotensial.

Det er viktig å understreke at elever som deltar på talentsenteret vil gå glipp av ordinær undervisning på sin hjemskole når de deltar på samlinger. Derfor er det viktig at skolen i samråd med foreldre og elev legger til rette for kompenserende tiltak på undervisning eleven eventuelt går glipp av.

Vi anbefaler ikke elever å både delta på forsert løp i fag i tillegg til å delta på årsenheten på talentsenteret. Erfaringsvis vet vi at dette kan bli for stor belastning for elever flest.

Følgende tre skjema må fylles ut og sendes inn:

Søknader uten alle utfylte skjemaer vil ikke bli vurdert. Pass derfor på at elev, lærer og foreldre fyller ut hvert sitt respektive skjema! Vi har ikke mulighet til å purre på manglende skjemaer.

Ettersom søknaden må inneholde lærerskjema og anbefalingsbrev fra lærer må lærer involveres i søknadsprosessen. Innsending av søknad må godkjennes av skole/lærer. Uten godkjenning av deltakelse fra skolen har ikke elever mulighet til å delta på talentsenteret i realfag.

Søknadsfrist: Fredag 20. november 2020

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

KONTAKT OSS

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00