MODELLJERNBANE IGJEN PÅ PLASS I MUSEET

‘‘Hortenmodellen’’

Modelljernbanen er bygget på profesjonelt vis av Horten modelljernbaneklubb for Horten bilmuseum.

 

Den ble ferdig i 2003, og har ifølge museet svært høy standard. Banen har fått en «facelift» før den nå kan oppleves på Teknisk museum.

 

En av de opprinnelige modelljernbanebyggerne har gitt gode råd og bistand underveis i den nitidige prosessen.

 

 - Den har jo kostet litt, røper museumsdirektøren og fortsetter:  La oss si at utgangspunktet var opp mot 100.000 kroner, men så har det jo blitt litt tilleggsutstyr med mer underveis, og jeg benytter samtidig anledningen til å takke museets Venneforening for støtte til dette nye prosjektet, avslutter han.

Siden 1998 har Venneforeningen arbeidet for at Norsk Teknisk Museum burde ha en modelljernbane på Kjelsås. Som det første museumsprosjektet Venneforeningen finansierte med kr. 120.000 og dugnad, stod en modelljernbane klar i 2008 i samarbeid med modelljernbaneklubben Big Boys. Av plasshensyn ble den dessverre demontert i 2013, etter 6 års drift.

Venneforeningen har imidlertid siden gang fortsatt å påvirke museets ledelse for å få plass til en ny modelljernbane, da vi alltid har ment at et teknisk museum må ha det!

 

Heldigvis var museets nye direktør enig med oss, og Venneforeningen sa seg i 2019 villig til å gi museet kr. 100.000 for anskaffelse av en ny modelljernbane.

Vi er stolte over å kunne presentere våre bedriftsmedlemmer - les mer under - Bli medlem - kanskje noe å tenke på?