Her ser se noen av de spennende attraksjonene som var tilgjengelige på  Venneforeningens dag 19.11.2017. Halvorsen verksted var åpent og det var også anledning til en tur helt inn i cockpit i Caravellen som er museets største utstilte gjenstand, begge steder godt besøkt denne dagen. Cadillacen ble også trillet frem og stod mer synlig og tilgjengelig slik at interesserte kunne se både inni bilen og under panseret, det var også mulig å snakke med de som har bidratt til at denne bilen atter er på veien igjen.

VENNEFORENINGENS DAG 22. MAI 2016 FØYER SEG INN I REKKEN AV

TIDLIGERE SUKSESSER

 

Aldri en familiesøndag i mai uten grilling - ingen røyk uten ild, og her var det flere om beinet. Damplokomotivet  bidro også med sitt – i den skjønneste harmoni med øvrige attraksjoner.

 

Et kjempeflott arrangement hvor vi benyttet anledningen til å holde Halvorsens verksted åpent sli at vi kunne fortelle om verkstedets historie. De besøkende kunne komme inn og både ta og føle atmosfæren i dette  helt unike verkstedet.

 

Modellflyklubben viste frem sine fly. De hadde også med en drone med kamera  som ga de besøkende mulighet til å se det samme som kameraet viste gjennom videobriller som var til utlån. Spennende!

 

NITO var tilstede med aktive medlemmer og styremedlemmer for å fortelle om hva organisasjonen jobber med. Bioingeniører viste snitt i mikroskop og besvarte spørsmål fra nysgjerrige i alle aldre.

 

Forskerfabrikken deltok også og hadde mange fremtidige forskere på besøk. Ekebergbanen kjørte runde etter runde i museet med mange passasjerer i alle aldre, også damplokomotivene var godt besøkt på denne lett regnfulle dagen på Teknisk museum.

 

Mer enn 1.500 pølser og karbonader ble fortært denne søndagen.  Av 1.410 besøkende var hele 692 barn. For en fin start på livet de har fram for seg.

Landmåler fra Oslo kommune viste hvordan vi måler opp tomter

Utenfor museet kjørte damplokomotivet,og inne på museet kjørte Ekebergbanen.

 

NITO var tilstede. Alt dette i tillegg til museets ordinære utstillinger og opplevelser denne helgen med rakettverksted, fallskjermaktivitet og muligheten til å lage papirhelikopter og luftballong.

 

Norsk teknisk museum har også en spennende butikk som kan være verdt et besøk når årets julegaver skal handles.

FORRIGE  VENNEFORENINGENS DAG 22. NOVEMBER 2015

 

Norsk teknisk museums venner inviterte nok en gang til Venneforeningens dag på museet søndag 22. november kl. 11-16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fikk besøk av Forskerfabrikken som lagde tornadokoblere, konkurranseslim, UV-pærler, eller hva med konkurransen om å tippe hvor gammel en dinosaurusbærs er?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvorsens verksted var åpent og besøkende fant  museumsvenner som kunne fortelle om verkstedet.

 

 

Vi er stolte over å kunne presentere våre bedriftsmedlemmer - les mer under - Bli medlem - kanskje noe å tenke på?