Skip to main content
           

To english site

MØTE MED MINNER

Et tilrettelagt besøk for personer med demens

Vi inviterer til erindringsdialog om yrker og arbeidsplasser ved hjelp av utvalgte gjenstander i museet. Vi fordyper oss i arbeid både i industrien og i hjemmet, innen håndverk, helsevesen, kontor og transport, med særlig vekt på tiden mellom 1950- og 80-tallet. I denne perioden gikk Oslo fra å være en søvnig havneby til å bli en flerkulturell hovedstad. Så langt det er mulig vil omviser innhente opplysninger om yrkes- og kulturbakgrunn, kjønn og aldersspenn i gruppa som kommer og slik kunne tilpasse omvisningen til deltakerne. 

Vi har lang erfaring med å ta imot grupper fra dagsentra og sykehjem, og museet er godt tilpasset for bruk av rullator og rullestol. Det blir også satt fram stoler der vi skal være i utstillingene. Omvisningen er dialogisk og personsentrert der deltakerne får styre hvilke gjenstander vi konsentrerer oss om. Siste del av arrangementet er en hyggelig kaffestund hvor vi serverer kaffe og kjeks mens vi ser på bilder og kjente ting fra arbeidslivet.

Mandager er museet stengt for andre besøkende, slik kan vi lage en rolig atmosfære for deltakerne. Men det betyr også at det ikke vil være anledning til å gå rundt på egen hånd, før eller etter omvisningen. Museumskafeen er også stengt, men ta gjerne med matpakke.

Velkommen!

Foto fra Peter Möllers tappeanlegg på Løren, desember 2003. Fotograf: Finn Larsen. Bildet er hentet fra DEXTRA fotosamling, Norsk Teknisk Museum (j_q_PC014551). 

Praktisk info

Bestilling/Spørsmål:

Ønsker du å bestille, eller har du spørsmål om ‘Møte med minner’ kontakt museumspedagog Kjersti Lind på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Når:

Vi imot grupper på mandager kl 11.00–12.30 og 13.00–14.30.

Pris:

Tilbudet er gratis, med støtte fra Den kulturelle spaserstokken, Oslo kommune.

Antall:

Vi har en begrensning på 10 personer (deltakere og ledsagere til sammen).

Parkering:

Det er en stor parkeringsplass utenfor museet hvor det er gratis å stå.  

Håndbok:

Vi har laget en   pdf håndbok i Pdf-format som kan lastes ned her.  (73 KB)

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Abonner på vårt nyhetsbrev
Tilbake til toppen