Skip to main content
           

To english site

OM MUSEET

Bli med på spenstige påfunn i et museum med over 100 prøv-selv installasjoner, mer enn 25 temautstillinger om teknikk og medisin – og ikke minst, spennende helge- og ferieprogram!

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og er et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet. Misjonen er å være et nasjonalt referansesenter for foskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets ansatte kobler historien med nåtid og fremtid.

Utstillingene
Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Se pdf kart over utstillingene (2.71 MB) .

Lekende læring i Oslo vitensenter
Oslo Vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer, alt fra å teste reaksjonstid til å konkurrere med en venn om å ha mest hjernekontroll (og mye mye mer). Utforsk også naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Medisinsk historie gjennom tidene
Nasjonalt Medisinsk Museum inneholder medisinhistoriske utstillinger om alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia.

Omvisninger og opplegg for skole- og barnehageklasser
Norsk Teknisk Museum tilbyr mange undervisningsopplegg for grunn- og videregående skole som alle tar utgangspunkt i læreplanene.

Leie av lokaler på Teknisk museum
Teknisk museum er en ypperlig arena for kreative møter og arrangementer. Hit kan du invitere kunder, kollegaer eller gjester til seminar, lansering, privat omvisning, selskap eller konsert i et inspirerende miljø. Vi leier ut lokaler tilpasset de aller fleste behov. Se lokalene her.

Museumsbutikk og kafé
Museumsbutikken har lekende læring til salgs og museumskafeen tilbyr italiensk og gresk mat, pølser, kaffe, is og kaker.

Mer om museet:

  • Administrerende direktør: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Stiftet 1914
  • Museumsbygg på Kjelsås i Oslo siden 1986
  • Ansatte og styret: 65 årsverk. Kontaktinfo finner du her.
  • Besøkende pr. år: 262 604
  • Herav barn og unge: 60%

Pressehenvendelser:  Avdelingsleder Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nulltoleranse for diskriminerende eller hatefulle ytringer

Teknisk Museum har nulltoleranse for diskriminerende eller hatefulle ytringer. Slike vil bli politianmeldt med utg. pkt i den rettslige forståelsen av begrepet, slik det fremgår av straffeloven § 185:
"Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres:

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b) religion eller livssyn,
c) homofile orientering, eller
d) nedsatte funksjonsevne."

"Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år."

Mer om museet

Stiftelse fra 1914
Foreningen Norsk Teknisk Museum ble stiftet i 1914, i forbindelse med den store jubileumsutstillingen på Frogner i Oslo. Flere av museets gjenstander stammer fra denne utstillingen. Les om våre samlinger og gjenstander her. I 1995 fikk Norsk Teknisk Museum status som nasjonalmuseum. I forbindelse med 100-årsjubileet i 2014 ble boka Teknikk på museum utgitt. Boka viser hvordan synet på teknikken, og på museet har endret seg gjennom 100 år.

Har du bidrag? Ta kontakt med oss på 22 79 60 00 eller på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Samtids- og historiske utstillinger
Norsk Teknisk Museum har siden starten hatt oppgaven med både å være samtidsmuseum og historisk museum for industri, vitenskap og teknologi. I dag har museet også det nasjonale ansvar for Nasjonalt medisinsk museum.

Brobygger mellom ulike fagtradisjoner
Museet skal formidle sammenhengen mellom teknologi, medisin og kultur over tid, i tillegg til å gi innsikt i grunnprinsippene for moderne teknologiske prosesser og produkter som i dag omgir oss. Vårt vitensenter illustrerer de fysiske lovers grunnprinsipper gjennom tilbud om lekende læring via interaktive installasjoner. Museets største utfordring er å være brobygger mellom fragmentert ekspertkunnskap på den ene siden og offentligheten i bred forstand på den andre.

20 700 kvm
Norsk Teknisk Museum har tidligere hatt utstillingslokaler i Vikingskipmuseet på Bygdøy, og i Fyrstikkalléen på Etterstad. Dagens museumsbygg ble offisielt åpnet på Kjelsås i mai 1986. Her disponerer museet 20 700 kvadratmeter. Det inkluderer utstillingslokaler og kontorer, lager og magasiner, verksteder og bibliotek.

Organisasjonskart

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Abonner på vårt nyhetsbrev
Tilbake til toppen