Skip to main content
           

Tilgjen­gelighet

på Teknisk museum


Teknisk museum skal være inkluderende og tilgjengelig for alle. Vi jobber med universell utforming og skreddersydde tilbud slik at så mange som mulig skal få glede av våre utstillinger og aktiviteter.


Praktisk informasjon

Finn veien

Teknisk museum ligger langs Akerselva på Kjelsås og er lett tilgjengelig med buss, tog, trikk, bil og til fots. Flere trikkeruter tar deg til Kjelsåsalléen, 10 min gange fra museet. Merk at de eldre trikkene som går her ikke er tilgjengelig med rullestol på grunn av trappetrinn. 

Det er trinnfri adkomst til museets inngangsdører fra parkeringen foran museet. Dørene har automatiske åpnere.

Parkering

Museet har gratis parkering for besøkende med fem ladestasjoner for el-bil. I tillegg finnes det 4 kommunale ladestasjoner for el-bil på parkeringsområdet ved museet.

To HC-parkeringsplasser finnes like ved hovedinngangen. Du må ha gyldig HC-bevis for å benytte deg av handicap-parkeringen.

Billetter

Billetter kan kjøpes på nett, i resepsjonen eller på billettautomat ved hovedinngangen. Resepsjonen har både høy og lav skranke.

Ledsagere, tolk og førerhund

Ledsagere med ledsagerbevis og tolk har gratis inngang. Disse billettene hentes ut i resepsjonen ved ankomst. Ved omvisning eller arrangement skal antall ledsagere og tolker oppgis ved bestilling. Ledsagere kan sitte sammen med de som de ledsager under arrangementer, omvisninger og aktiviteter.

Førerhunder er velkomne på museet.

Nødutganger

Alle nødutganger er visuelt godt merket. Utganger fra plan 1, 2 og 3 går rett ut på terreng og terrasser. Det finnes evakueringsstoler ved hovedtrappen på plan 4 og på scenen i Auditoriet.

Museets ansatte vil ved en evakueringsalarm søke gjennom hele bygget etter besøkende og vise veien til nærmeste utgang.

Bli med på et besøk til Teknisk museum!

Hva skjer når du kommer til museet? Hvem møter du? Med aktivitetskart og sansekart er du godt forberedt til museumsbesøket.

I vitensenteret i underetasjen har vi mange ulike installasjoner der dere kan løpe om kapp, utforske blodomløpet eller strøm. Dere kan også delta i en tegnekonkurranse med kunstig intelligens, spille gamle dataspill eller ringe fra en rød telefonkiosk i datautstillingen. 

I resepsjonen finner du en kafé der du kan ta med medbrakt matpakke eller kjøpe noe godt å spise. Museet har også en museumsbutikk med et stort utvalg av leker for både barn og voksne.


Tilgjengelighetserklæring for nettside

Vi jobber kontinuerlig med å gjøre våre tilbud og digitale plattformer tilgjengelig for alle. Vår tilgjengelighetserklæring gjelder Teknisk museums nettsted og bookingløsninger.

Per 1. juli 2024 skal alle sider og aktuell informasjon på nett følge retningslinjene for Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) (eksternt nettsted). Ansvaret for tilpassede nettsider ligger hos webredaktør, under Kommunikasjons- og markedsavdelingen.

Skriftstørrelsen kan justeres ved å holde inne CTRL-tasten og trykke + (pluss) eller - (minus) på tastaturet.

Spørsmål eller tilbakemeldinger?

Ta kontakt hvis du lurer på noe eller har forslag til hvordan vi kan forbedre oss:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00


Til toppen

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Tilbake til toppen