Skip to main content
           

Museets

SAMLINGER

Teknisk museum forvalter store samlinger knyttet til industri, teknologi, naturvitenskap og medisin. Samlingene er kjernen i museet. Det er gjennom samlingene museet forsker og formidler.

I dag har vi anslagsvis 91.000 gjenstander, 2,65 millioner fotografier, 140.000 bøker og tidsskrifter og 1.270 hyllemeter privatarkiv. Mye av dette materialet er søkbart gjennom www.digitaltmuseum.no, biblioteksbasen Oria og arkivbasen Asta.

  pdf Se vår samlingsforvaltningsplan her (144 KB)

Lån/utleie av museumsgjenstander

Museet låner eller leier ikke ut museets gjenstander til film- og TV-innspillinger, reklame eller privat bruk. Vår oppgave er å bevare disse gjenstandene for ettertiden og sørge for at de er tilgjengelige for fremtidige generasjoner. Vi stiller derfor strenge krav til gjenstandenes behandling og oppbevaringsklima.

Les om utlån av gjenstander til andre museer

Innsamling

Museets innsamlingsplan angir mål for utvikling av og tilvekst til samlingene. Den er også et praktisk verktøy for innsamlingsarbeidet, og angir konkret materiale som museet ønsker å samle inn på prioriterte områder. Tilbud om materiale sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., og vil deretter bli vurdert av museets fagpersonale. Det er ikke mulig å avlevere gjenstander eller annet materiale til museet uten å avtale på forhånd.

  pdf Se vår innsamlingsplan her (200 KB)

Verdivurdering

Norsk Teknisk Museum gir ikke verdivurdering av gjenstander for salg. Museet er medlem av ICOM (International Council of Museums) og følger derfor ICOMs etiske regelverk som innebærer at museer ikke direkte eller indirekte kan ta del i kjøp og salg av kulturhistoriske gjenstander.
Ref. ICOMs ICOM Code of Ethics for Museum §8.14 og §8.15

Kontakt

Spørsmål om museets gjenstander kan rettes til:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., leder utstillings- og samlingsavdelingen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., gruppeleder konservatorgruppen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., gruppeleder samlingsgruppen

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Tilbake til toppen