fbpx
To english site

Teknisk museums samlinger


91.000 gjenstander og 2,65 millioner fotografier!

Teknisk museum forvalter store samlinger knyttet til industri, teknologi, naturvitenskap og medisin. Samlingene er kjernen i museet. Det er gjennom samlingene museet forsker og formidler.

I dag har vi anslagsvis 91.000 gjenstander, 2,65 millioner fotografier, 140.000 bøker og tidsskrifter og 1.270 hyllemeter privatarkiv. Mye av dette materialet er søkbart gjennom www.digitaltmuseum.no, biblioteksbasen Oria og arkivbasen Asta.

Se vår samlingsforvaltningsplan her

Lån/utleie av museumsgjenstander

Museet låner eller leier ikke ut museets gjenstander til film- og TV-innspillinger, reklame eller privat bruk. Vår oppgave er å bevare disse gjenstandene for ettertiden og sørge for at de er tilgjengelige for fremtidige generasjoner. Vi stiller derfor strenge krav til gjenstandenes behandling og oppbevaringsklima.

Les om utlån av gjenstander til andre museer

Innsamling

Museets innsamlingsplan angir mål for utvikling av og tilvekst til samlingene. Den er også et praktisk verktøy for innsamlingsarbeidet, og angir konkret materiale som museet ønsker å samle inn på prioriterte områder. Tilbud om materiale sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., og vil deretter bli vurdert av museets fagpersonale. Det er ikke mulig å avlevere gjenstander eller annet materiale til museet uten å avtale på forhånd.

Se vår innsamlingsplan her

Verdivurdering

Norsk Teknisk Museum gir ikke verdivurdering av gjenstander for salg. Museet er medlem av ICOM (International Council of Museums) og følger derfor ICOMs etiske regelverk som innebærer at museer ikke direkte eller indirekte kan ta del i kjøp og salg av kulturhistoriske gjenstander.
Ref. ICOMs ICOM Code of Ethics for Museum §8.14 og §8.15

Kontakt

Spørsmål om museets gjenstander kan rettes til:

Frode Weium, leder utstillings- og samlingsavdelingen
Tone Rasch, gruppeleder konservatorgruppen
Thale Sørlie, gruppeleder samlingsgruppen

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

KONTAKT OSS

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00