Glade barn foran museet. Foto.

Ledige stillinger

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin – et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre!

Vår visjon er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet i Norge.

Museet høster mye anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt for hvordan organisasjonen løser sitt samfunnsoppdrag.

På et normalår ligger besøkstallet på rundt 250.000, og om lag 60 % av disse er barn og unge. Rundt 50 000 elever deltar i ulike undervisningsopplegg hvert år.

Vi har for tiden 3 ledige stillinger:

Pedagogisk ansvarlig, Oslo vitensenter

Er du en person som elsker å inspirere og motivere barn og ungdom til å bli nysgjerrige og kreative? Blir du varm om hjertet av å se lyset tennes i øynene til dem du formidler til? Er du opptatt av tverrfaglighet og det skapende i mennesket? Da kan dette være stillingen for deg.

Oslo vitensenter søker en ny medarbeider som ansvarlig for det pedagogiske arbeidet, både når det gjelder utstillinger og formidlingsarbeidet internt og utadrettet. Personen vi ansetter vil også undervise klasser på alle trinn i skoleverket. Siden Oslo vitensenter også er åpent i helger og skoleferier, vil stillingen innebære arbeid hver fjerde helg.

Stillingen har stor grad av selvstendighet, samtidig som mye av arbeidet vil foregå i team. Du må kunne jobbe mot bestemte mål, og samtidig være fleksibel og leken nok til å kaste deg på nye oppgaver som kommer. Vitensenteret er en del av museets store formidlingsavdeling. Samarbeid internt i avdelingen er derfor viktig for fremveksten og gjennomføringen av nye spennende undervisningsprogrammer

Arbeidsområder:

 • Pedagogisk ledelse
 • Utvikling og gjennomføring av undervisningsopplegg, fra opplegg med 3D printing knyttet til skaperverkstedene til undervisning om verdensrommet i det digitale astroamfiet.
 • Planlegging og gjennomføring av aktiviteter og arrangementer knyttet til fritidspublikum innenfor sjangeren lekende læring.
 • Lærerkurs
 • Prosjektledelse og prosjektdeltagelse i ulike prosjekter ved vitensenteret.
 • Generelt formidlings- og undervisningsarbeid internt og eksternt.
 • Forefallende arbeid i formidlingsavdelingen.

Vitensenterpedagog med digital kompetanse

Er du en person som elsker å inspirere og motivere barn og ungdom til å bli nysgjerrige og kreative? Blir du varm om hjertet av å se lyset tennes i øynene til dem du formidler til? Er du opptatt av tverrfaglighet og det skapende i mennesket? Da kan dette være stillingen for deg.

Oslo vitensenter ved Norsk Teknisk Museum søker en ny pedagog til undervisning av besøkende elever internt og eksternt.

Du vil også bli involvert i formidlingen rettet mot vårt store helge- feriepublikum (i hovedsak barnefamilier). Siden Oslo vitensenter også er åpent i helger og skoleferier, vil stillingen innebære arbeid hver fjerde helg.

Stillingen har stor grad av selvstendighet, samtidig som mye av arbeidet vil foregå i team. Du må kunne jobbe mot bestemte mål, og samtidig være fleksibel og leken nok til å kaste deg på nye oppgaver som kommer. Vitensenteret er en del av museets store formidlingsavdeling. Samarbeid internt i avdelingen er derfor viktig for fremveksten og gjennomføringen av nye spennende undervisningsprogrammer.

Arbeidsområder:

 • Undervisning av de ulike tilbudene vitensenteret tilbyr til skoleverket
 • Prosjektansvarlig for Super:bit, nasjonalt programmeringsprogram for 6. trinn
 • Utvikling og gjennomføring av undervisningsopplegg, fra opplegg med 3D printing knyttet til skaperverkstedene til undervisning om verdensrommet i det digitale astroamfiet
 • Planlegging og gjennomføring av helge- og ferieaktiviteter knyttet til skaperverkstedene
 • Lærerkurs
 • Prosjektledelse og prosjektdeltagelse i ulike prosjekter ved vitensenteret.
 • Generelt formidlings- og undervisningsarbeid internt og eksternt.
 • Forefallende arbeid i formidlingsavdelingen.

Helg- og ferieansvarlig

Er du en person som elsker å inspirere og formidle for barn og voksne? Er du selv engasjert i temaer innen teknologi, bærekraft, naturvitenskap og historie? Da kan dette være stillingen for deg.

Norsk Teknisk Museum søker en medarbeider til 1-års vikariat som helg- og ferieansvarlig. Helg- og ferieprogrammet er en sentral del av publikumstilbudet som retter seg mot 80% av museets besøkende. Med stadig flere kulturaktører er det viktig med et variert og innholdsrikt program som speiler og formidler museets mange temaer. Helg- og ferieprogrammet omfatter mye aktivitet i tilknytning til Oslo vitensenter, som er en integrert del av Teknisk museum.

Stillingen har stor grad av selvstendighet, samtidig som mye av arbeidet vil foregå i team. Du må kunne jobbe mot bestemte mål i henhold til museets plan og budsjett, og samtidig være fleksibel og leken nok til å kaste deg på nye oppgaver som kommer. Det vil bli lagt særlig vekt på å kunne samarbeide internt og med eksterne samarbeidspartnere. Helg- og feriegruppen består av en ansvarlig på heltid, samt tre deltidsstillinger.


Arbeidsområder:

 • Ansvarlig for utvikling av museets helg- og ferietilbud, primært til familiegrupper.
 • Lede helge- og feriegruppen med fordeling av oppgaver og administrasjon.
 • Planlegging og gjennomføring av helg- og ferieaktiviteter i team.
 • Delta i prosjektgrupper knyttet til kommende utstillinger.
 • Ivareta god kommunikasjon mellom ulike grupper ved museet.
 • Forefallende arbeid i formidlingsavdelingen.
 • Stillingen innebærer arbeid hver fjerde helg.

Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet