To english site

Museumsjakten: MELKEKARTONG I HALVORSENS VERKSTED

Du ser nå inn i Halvorsens verksted. Verkstedet er en godt bevart tidskapsel; et unikt eksempel på et privat finmekanisk verksted. Verkstedet var i drift fra 1900? til ut på 1950-tallet.

Museets venneforening flyttet verkstedet i sin helhet til museet i 2009. Da hadde det stått nærmest urørt i en kjeller på Hasle siden 1952.

Hans Halvorsen reparerte og produserte verktøy og maskindeler. Han reparerte også sykler, laget dusjhoder og deler til grammofoner. Verkstedet bestod i starten av to dreiebenker, slipeapparater, håndverktøy, en fresemaskin, en selvlaget bormaskin, en dorpresse og en kaldsag.

Halvorsen skrev i dagboken sin om lange arbeidsdager. Ti timer var ikke uvanlig, og ofte jobbet han også på søndager. Matinnkjøpene ble også nøyaktig notert, og menyen bestod i stor grad av sild, kneippbrød, nøkkelost og kaffe

Halvorsen var en ordensmann, alle ting måtte ha sin faste plass. Han gjenbrukte bl.a. melkekartonger, flasker, metallbokser og fyrstikkesker til å oppbevare ting i.

Hvis du ser godt etter, vil du kunne finne flere beholdere som opprinnelig har inneholdt mat og drikke.

Oppgave:
Klarer du å finne en flaske merket vørterøl, og metallbokser merket med erter, fiskeboller, wienerpølser eller brekkbønner?

Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Abonner på vårt nyhetsbrev
Tilbake til toppen