Skip to main content
           

Nasjonalt museumsnettverk for

helse- og medisin­historie

Foto: Severin Worm-Petersen / NTM

Nasjonalt museumsnettverk for helse- og medisinhistorie (NMHM) arbeider innenfor eldre og nyere helse- og medisinhistorie. Nettverket ble etablert som et faglig og sosialt forum rundt år 2000. Det har siden starten bestått av helse- og medisinhistoriske museer eller liknende institusjoner, de fleste relativt små i størrelse, preget av deltakelse fra frivillige og ofte primært fokusert rundt historien til det sykehuset/helseforetaket de er tilknyttet.

Nettverket har alltid hatt stor spredning i deltakerinstitusjonenes størrelse, geografiske tilhørighet, arbeidsfelt og arbeidsmetoder. Nasjonalt medisinsk museum er ansvarsmuseum og koordinator for nettverket, oppnevnt av Arkiv, bibliotek- og museumsutvikling (ABM), fra 2011 Museumsseksjonen i Kulturrådet/Kulturdirektoratet.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Tilbake til toppen