Skip to main content
           

Utlån av gjenstander

Norsk Teknisk Museum er ansvarlige for bevaring av den materielle kulturarven innen områdene industri, teknologi, naturvitenskap og medisin.

Norsk Teknisk Museum er medlem i ICOM (International Council of Museums) og forplikter seg gjennom medlemskapet til å følge ICOMs etiske regelverk. Dette pålegger museet et samfunnsansvar som forvalter av samlingene. Forvalteroppgavene pålegger museet ansvar for langsiktig vern av samlingene. Det er vår oppgave å bevare gjenstandene på en slik måte at de også kan komme fremtidige generasjoner til gode. Dette stiller strenge krav til oss når det gjelder betingelser for utlån.

Som en følge av dette låner Norsk Teknisk Museum under normale omstendigheter kun ut gjenstander til museer eller andre kulturinstitusjoner som kan dokumentere tilfredsstillende utstillingsforhold både sikkerhetsmessig og klimamessig. Det lånes ikke ut gjenstander til privatpersoner eller til kommersielle foretak.

Søknad om lån skal foreligge skriftlig før museet behandler den. Søknaden skal være levert museet i god tid før aktuell låneperiode, seneste 3 måneder innen ønsket lånetidspunkt.

Ved ethvert utlån vil låntaker måtte dokumentere utstillingsforhold ved å fylle ut en fasilitetsrapport som blir tilsendt fra museet etter at søknad er mottatt. For øvrig må låneinstitusjonen tilfredsstille de krav Norsk Teknisk Museum stiller i lånekontrakten som skal inngås før utlånet finner sted. Kontrakten regulerer blant annet låneperiode, formål med lånet og betingelser knyttet til forsikring og erstatningsansvar.

Kostnader til transport og kurer fra museet til låneinstitusjonen, samt eventuelle kostnader til konservering av gjenstanden dekkes av låntaker. Norsk Teknisk Museum er ansvarlig for gjennomføring av disse tiltakene. De samme betingelser gjelder ved retur av gjenstanden.

Norsk Teknisk Museum låner eller leier ikke ut museets gjenstander til film- og TV-innspillinger, reklame eller privat bruk. Vår oppgave er å bevare disse gjenstandene for ettertiden og sørge for at de er tilgjengelige for fremtidige generasjoner. Vi stiller derfor strenge krav til gjenstandenes behandling og oppbevaringsklima.

Kontakt

Forespørsler om lån kan rettes til:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., leder utstillings- og samlingsavdelingen

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Tilbake til toppen