Koronadagbøkene – Bli med på å skape historie

Samfunnet er i en helt spesiell situasjon, ulik noe vi har opplevd før. For å huske og forstå hvordan koronautbruddet påvirker våre liv, inviterer Medisinsk museum/Teknisk museum til å gi et bidrag til den kollektive hukommelsen.

Ellevte mars 2020 erklærte Verdens helseorganisasjon WHO at spredningen av viruset Covid 19, Korona, er en pandemi. Dagen etter stengte store deler av Norge, i et forsøk på å bremse smitten.

Vi oppfordres til å holde oss mest mulig unna hverandre. Nye lover vedtas i all hast. Det er unntakstilstand. Det er også en dugnad, for å minske faren for at liv og helse skal gå tapt.

«Dette er et eksperiment», sa statsminister Erna Solberg og leder ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg til NRK TV 12. mars. For å huske og forstå dette best mulig, inviterer Medisinsk museum/Teknisk museum nå til nok en dugnad: Gi et bidrag til den kollektive hukommelsen, bli med på å dokumentere og fortelle samtidshistorie!

Vi samler inn fortellinger fra ulike miljøer og enkeltpersoner om hvordan korona preger deres arbeidshverdag. Vi ønsker ikke minst å høre fra personer som er knyttet til helsevesenet og helseforvaltningen. Hva slags nye vilkår, problemstillinger og utfordringer er dukket opp i de siste? Hvilke dilemmaer står du i, hvilke avgjørelser tar du, hvorfor og hvordan?

I en selvvalgt periode skal prosjektets deltakere dokumentere sin hverdag, og hvordan koronaviruset preger denne.

Dokumentasjonen gjøres via mobilvideopptak, tekst eller foto.

Det innsamlete materialet oppbevares i museets arkiv, i henhold til personvernforordningen GDPR. Hele eller deler av materialet kan også bli publisert på museets nettsider og/eller i den nye faste medisinhistoriske utstillingen «Liv og død» som åpner i 2021, etter nærmere avtale med den enkelte deltaker. Nettstedet oppdateres ca. en gang i uken.

Kan dette være noe for deg? Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så hører du fra oss.Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet