Nasjonalt medisinsk museum

Sentral forvalter
av norsk kulturarv
innen helse- og medisinhistorie

Viktig informasjon

Vi har noe redusert tilbud grunnet koronasituasjonen. Noen installasjoner i utstillingene er fjernet eller tilpasset ekstra smittevern. Les alt om smittevernstiltakene via knappen under.

Viktig informasjon

Byggearbeider pågår i medisinområdet, innerst i museet på bakkeplan. Sunn sjel er stengt, og ny, spennende medisinsk utstilling åpner her i 2021!

Nasjonalt medisinsk museum ble opprettet i 2001 som en del av Norsk Teknisk Museum. Vi samler inn, forsker på og formidler fra samtidig og eldre medisinhistorie på en åpen, tverrfaglig og samfunnsaktuell måte. Vi samarbeider med og henvender oss til alle deler av samfunnet; medisin-, kultur-  og museumsfaglige miljøer, interesseorganisasjoner, skoleungdom og det allmenne publikum.

Museet har produsert en rekke temporærere utstillinger og vandreutstillinger. For tiden vises to basisutstillinger: God bedring. Mennesker, teknologi og viten på sykehus (2006), og Usynlig verden (2009), om visualiseringsteknologi og sammenhenger mellom det å se og det å forstå.

I 2021 åpner en ny basisutstilling som vil utgjøre ca. en tredjedel av museets areal. Denne bygges nå i medisinområdet, på bakkeplan innerst i museet. Den gamle utstillingen som stod her, Sunn sjel i et sunt legeme, er derfor stengt. Vi beklager ulempene byggearbeidene medfører, og lover at publikum kan glede seg til ny, spennende utstilling! Denne vil omhandle liv og død, folkehelse, sykdom og behandling.

Vi har også etablert det vi kaller et medisinsk samtalerom, "Diagnosens makt". Dette er en arrangementserie der en kveld i halvåret er viet samtaler om en spesifikk diagnose.

Alle våre arrangement blir lagt ut nederst på denne siden, samt på forsiden av tekniskmuseum.no og på Teknisk museums Facebook-side.

Vil du snakke med oss? Ta kontakt her eller ring oss på 22 79 60 22 (Teknisk museums resepsjon).


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet