fbpx
Gammelt strykejern. Foto.

Møte med minner


Et tilrettelagt besøk for personer med demens

Vi inviterer til erindringsdialog om yrker og arbeidsplasser ved hjelp av utvalgte gjenstander i museet. Vi fordyper oss i arbeid både i industrien og i hjemmet, innen håndverk, helsevesen, kontor og transport, med særlig vekt på tiden mellom 1950- og 80-tallet. I denne perioden gikk Oslo fra å være en søvnig havneby til å bli en flerkulturell hovedstad. Så langt det er mulig vil omviser innhente opplysninger om yrkes- og kulturbakgrunn, kjønn og aldersspenn i gruppa som kommer og slik kunne tilpasse omvisningen til deltakerne. 

Vi har lang erfaring med å ta imot grupper fra dagsentra og sykehjem, og museet er godt tilpasset for bruk av rullator og rullestol. Det blir også satt fram stoler der vi skal være i utstillingene. Omvisningen er dialogisk og personsentrert der deltakerne får styre hvilke gjenstander vi konsentrerer oss om. Siste del av arrangementet er en hyggelig kaffestund hvor vi serverer kaffe og kjeks mens vi ser på bilder og kjente ting fra arbeidslivet.

Mandager er museet stengt for andre besøkende, slik kan vi lage en rolig atmosfære for deltakerne. Men det betyr også at det ikke vil være anledning til å gå rundt på egen hånd, før eller etter omvisningen. Museumskafeen er også stengt, men ta gjerne med matpakke.

Velkommen!

Foto fra Peter Möllers tappeanlegg på Løren, desember 2003. Fotograf: Finn Larsen. Bildet er hentet fra DEXTRA fotosamling, Norsk Teknisk Museum (j_q_PC014551). 

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

KONTAKT OSS

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00