Museumsnettverkene

Norsk Teknisk Museum er med i flere museumsnettverk. Målet med nettverkene er å "utvikle samarbeid og arbeidsdeling, sikre faglig sammenheng og god ressursutnyttelse samt utvikle kompetanse og ny kunnskap" (St.meld.nr. 49 (2008-2009) Framtidas museum, s 73).

Se alle nettverk på kulturradet.no

Hvit seilbåt ligger til havn sammen med en flytende oljerigg. Historisk foto.

Foto: Akers Mek. / Norsk Teknisk Museum

Nettverk for teknologi- og industrihistorie

Nettverket har som målsetting å styrke samarbeid og faglig utveksling mellom norske museer og andre institusjoner som arbeider med teknologi- og industrihistorie. Formålet er å samle inn, forvalte, forske på, formidle og fornye norsk teknologi- og industrihistorie, samt dokumentere hvordan teknologi og industri stadig endrer seg i samfunnet. I dag er det omkring 15 aktive deltakermuseer i nettverket. Det ledes av Norsk Teknisk Museum.

Flere mennesker står på en trapp foran et trehus. Foto.

Foto: Ole Didrik Lærum / Dr Lærums medisinke samlinger

Nasjonalt museumsnettverk for helse- og medisinhistorie

Nettverket (NMHM) arbeider innenfor eldre og nyere helse- og medisinhistorie. Nettverket ble etablert som et faglig og sosialt forum rundt år 2000. Det har siden starten bestått av helse- og medisinhistoriske museer eller liknende institusjoner, de fleste relativt små i størrelse, preget av deltakelse fra frivillige og ofte primært fokusert rundt historien til det sykehuset/helseforetaket de er tilknyttet.

Eidsvold 1814 (maleri)

Foto: Stortingsarkivet

Nasjonalt museumsnettverk for demokrati og menneskerettigheter

Nettverket samler museer og andre institusjoner som arbeider med demokrati- og menneskerettighetstemaer. Eidsvoll 1814 har hovedansvar for nettverket. Nasjonalt medisinsk museet er en av deltakerinstitusjonene.

Les mer på egen nettside:


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet