Skip to main content
           

To english site

SkaperLab

ungdomsklubb

Annenhver torsdag i skoleåret er det SkaperLab Ungdomsklubb i regi av talentsenteret på Teknisk museum for barn og ungdom i alderen 13 til 16 år. Det er helt gratis å delta på SkaperLab, og vi stiller med litt brødmat for sultne mager!

Hva gjør man i ungdomsklubben?

Vi bruker museets og vitensenterets utstyr for å teste og eksperimentere med realfag i fokus. Oppmøte er i inngangshallen på Teknisk museum kl. 16. Vi vil deretter gå samlet til et av våre skaperverksted. Ungdomsklubben er åpen mellom kl.16–19.

Det vil være ulike program hver torsdag, og opplæringen som behøves vil gis i starten av samlingen. Det vil også være mulig å jobbe med egne langtidsprosjekter og ikke følge opplegget som er planlagt. Obs: Dette vil kreve at en er mer eller mindre selvgående i prosjektet sitt.  

Påmelding og avmelding

Det er 20 plasser på SkaperLab, og man må derfor melde seg på på forhånd. Påmeldingen vil åpne to uker før gjeldene SkaperLab tar sted, og stenger dagen før.

Hvis plassene fylles opp blir det en venteliste. Derfor er det viktig at man sier ifra senest dagen før hvis man likevel ikke kan delta, slik at plassen kan gå videre til noen på venteliste.

Ved manglende oppmøte to ganger i løpet av to måneder, vil man ikke kunne delta på SkaperLab de neste to månedene. 

Kalender

Hvis du har fått plass vil du motta en bekreftelses på e-post fra mandag i den aktuelle uken. E-post blir også sendt ut fortløpende om du melder deg på etter mandag og det fortsatt er plass


1. februar
3D-modellering

På denne dagen vil du få en introduksjon til 3D-modellering gjennom programmet Fusion360. Det vil gis innføring i programmets muligheter og funksjoner. Gjennom dette programmet vil du kunne modellere ulike former som kan 3D-printes senere. Det vil også være mulig å bruke ThinkerCad og printe enklere figurer.

Påmelding
15. februar
Spilldesign

På denne dagen vil du få en introduksjon til Meowbit. Gjennom blokkprogrammering vil du kunne skape ditt eget arkadespill. All nødvending opplæring vil bli gitt. Vi avslutter kvelden med en spillmesse hvor vi tester hverandres spill.

Påmelding
29. februar
Spiralogram-portrett med Cricut

Visste du at man kan tegne et portrett med én enkelt spiral? 

På denne ungdomsklubben skal du lage en spiraltegning ut i fra et bildet av deg selv eller noen du kjenner. Denne spiralen skal vi så skjære ut med Cricut. Lag en t-skjorte|/handlenett med et bilde av deg selv eller noen du kjenner på! 

Ta med: En énsfarget svart eller hvit t-skjorte og/eller handlenett som vi skal gjøre ekstra stilig! (Eller ta med flere.)

Påmelding
14. mars
Tema: Mer info kommer

Program kommer

Påmelding
21. mars
Tema: Mer info kommer

Program kommer

Påmelding
4. april
Tema: Mer info kommer

Program kommer

Påmelding
18. april
Tema: Mer info kommer

Program kommer

Påmelding
2. mai
Tema: Mer info kommer

Program kommer

Påmelding
16. mai
Tema: Mer info kommer

Program kommer

Påmelding

Lurer du på noe?

Ved spørsmål om ungdomsklubben kan du ta kontakt med Thea Gullichsen på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Er du interessert i realfag?

Talentsenteret i realfag er et tilpasset opplæringstilbud for elever med stort læringspotensial. Alle elever som har rett til utdanning under det offentlige skoleverket, som deltakeråret går i 7. klasse til 2. klasse videregående, har mulighet til å søke om deltakelse.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Abonner på vårt nyhetsbrev
Tilbake til toppen