Oslos gøyeste
Pepperkakeby
Bli med og lag Oslos gøyeste pepperkakeby! Åpent Bakeri og Teknisk museum inviterer deg til å bygge og pynte ditt eget pepperkakehus, enten det er barndomshjemmet, trikken, fotballbanen eller Operaen. André Løvaas fra Bakermesterskapet har latt seg inspirere av industrien langs Akerselva og vårt eget vannhjul. Skakke tak, rare utbygg og overpyntede fasader er bare gøy – alle pepperkakekreasjoner er velkomne i vår by.
Lever ditt pepperkakehus på Teknisk museum fra 25. november til 17. desember. Søndag 21. desember kårer en jury med peiling og godt humør to vinnere, det mest fantasifulle og det mest sjarmerende pepperkakehuset. Premien er en familiebillett til museet og en deilig lunsj hos Åpent Bakeri. Slik gjør du ↓
1 | Bygg ditt pepperkakehus (maks 80 x 80 cm) |
2 | Lever huset til museet |
3 | Registrer pepperkakehuset og kontaktinformasjonen din i foajeen |
4 | Plasser pepperkakehuset ditt i pepperkakebyen |
Andrés Pepperkakedeig
Julen handler om å dele, og det beste med å bake er å smake. Derfor ønsker André Løvaas å dele sin smakfulle pepperkakeoppskrift med deg. Oppskriften er enkel å lage, dufter nydelig av sirup, kanel og nellik og gir en myk og smidig deig som er lett å kjevle. Perfekt når du vil fylle hjemmet med varme, latter og ekte julestemning. Tid for røre ↓
Til røra trenger du følgende ingredienser, nellik (11 g), en dash ingefær (12 g), kanel (12 g), sukker (480 g), en skvett med vann (30 g), fløyelsmjuk kremfløte (180 g), deilig mørk sirup (180 g), gode egg med solgul plomme (62 g), smeltet smør (300 g), litt natron (4 g) og godt med hvetemel (1 kg). Tid for deig ↓
Bland vann, kremfløte, mørk sirup og egg i din yndlings bakebolle. Deretter blander du nellik, ingefær, kanel og sukker sammen med blandingen du begynte med. Varm så smør i en liten kjele på middels varme til alt har smeltet. Vend det varme smøret rolig inn i blandingen. Ta en velfortjent pustepause og avkjøl blandingen til 30°C. Til slutt blander du hvetemel med natron og rører inn melet litt etter litt til du får en smidig og jevn deig. La deigen godgjøre seg i kjøleskapet over natten. Stek på 180°C i åtte minutter for deilige og crispy pepperkaker.
Juleverksted
Teknisk museum og Åpent Bakeri har gleden av å invitere deg og dine til å pimpe ditt eget pepperkakehus med André Løvaas. Sammen lager vi kolonihager til Oslos gøyeste pepperkakeby. En heldig vinner stikker av med tittelen det gøyeste pepperkakehuset i kolonihagen. Kanskje det er deg?
29.–30. NOV↓
13.00–15.00
Pepperkakeverksted
Aktivitet
Foyer, 2. etasje
Drop-in
Passer for barn med voksen
Bakern André Løvaas inviterer til pepperkakeverksted på Teknisk museum. Kjøp et ferdigsnekra pepperkakehus hos Åpent Bakeri og skap ditt eget drømmehus i pepperkakebyen. Vi stiller med pynt og baker, og du med forkle og godt humør.
Pepperkakehus koster 249,- hos Åpent Bakeri, og du trenger ikke løse billett til museet for å delta.
06.–07. DES ↓
13.00–15.00
Pepperkakeverksted
Aktivitet
Foyer, 2. etasje
Drop-in
Bakern André Løvaas inviterer til pepperkakeverksted på Teknisk museum. Kjøp et ferdigsnekra pepperkakehus hos Åpent Bakeri og skap ditt eget drømmehus i pepperkakebyen. Vi stiller med pynt og baker, og du med forkle og godt humør.
Pepperkakehus koster 249,- hos Åpent Bakeri, og du trenger ikke løse billett til museet for å delta.
SAMARBEIDSPARTNERE ↓