Skip to main content

Oslos gøyeste

Pepper­kakeby


Bli med og lag Oslos gøyeste pepperkakeby! Åpent Bakeri og Teknisk museum inviterer deg til å bygge og pynte ditt eget pepperkakehus, enten det er barndomshjemmet, trikken, fotballbanen eller Operaen. André Løvaas fra Bakermesterskapet har latt seg inspirere av industrien langs Akerselva og vårt eget vannhjul. Skakke tak, rare utbygg og overpyntede fasader er bare gøy – alle pepperkakekreasjoner er velkomne i vår by.

Lever ditt pepperkakehus på Teknisk museum fra 25. november til 17. desember. Søndag 21. desember kårer en jury med peiling og godt humør to vinnere, det mest fantasifulle og det mest sjarmerende pepperkakehuset. Premien er en familiebillett til museet og en deilig lunsj hos Åpent Bakeri. Slik gjør du ↓

1

Bygg ditt pepperkakehus (maks 80 x 80 cm)

2
Lever huset til museet
3
Registrer pepperkakehuset og kontaktinformasjonen din i foajeen
4
Plasser pepperkakehuset ditt i pepperkakebyen

25. nov.–4. jan.

21. des kl. 12.00

Teknisk museum

André​s Pepperkakedeig

Julen handler om å dele, og det beste med å bake er å smake. Derfor ønsker André Løvaas å dele sin smakfulle pepperkakeoppskrift med deg. Oppskriften er enkel å lage, dufter nydelig av sirup, kanel og nellik og gir en myk og smidig deig som er lett å kjevle. Perfekt når du vil fylle hjemmet med varme, latter og ekte julestemning. Tid for røre ↓

André Løvaas fra NRKs Bakermesterskap med pepperkakehus, pepperkakemenn og pepperkakedamer
Bakern André Løvaas fra Åpent Bakeri lager pepperkakedeig til Teknisk museum i oslo ved akerseelva
André Løvaas fra NRK sit bakermesteirskap lager pepperkakefigurer til Teknisk museum ved Akerselva
Baker André Løvaas drysser melis over pepperkakehus med nonstop og pynt

Til røra trenger du følgende ingredienser, nellik (11 g), en dash ingefær (12 g), kanel (12 g), sukker (480 g), en skvett med vann (30 g), fløyelsmjuk kremfløte (180 g), deilig mørk sirup (180 g), gode egg med solgul plomme (62 g), smeltet smør (300 g), litt natron (4 g) og godt med hvetemel (1 kg). Tid for deig ↓

Bland vann, kremfløte, mørk sirup og egg i din yndlings bakebolle. Deretter blander du nellik, ingefær, kanel og sukker sammen med blandingen du begynte med. Varm så smør i en liten kjele på middels varme til alt har smeltet. Vend det varme smøret rolig inn i blandingen. Ta en velfortjent pustepause og avkjøl blandingen til 30°C. Til slutt blander du hvetemel med natron og rører inn melet litt etter litt til du får en smidig og jevn deig. La deigen godgjøre seg i kjøleskapet over natten. Stek på 180°C i åtte minutter for deilige og crispy pepperkaker.

Juleverksted

Teknisk museum og Åpent Bakeri har gleden av å invitere deg og dine til å pimpe ditt eget pepperkakehus med André Løvaas. Sammen lager vi kolonihager til Oslos gøyeste pepperkakeby. En heldig vinner stikker av med tittelen det gøyeste pepperkakehuset i kolonihagen. Kanskje det er deg?

 29.–30. NOV

13.00–15.00

Pepperkakeverksted

Aktivitet

Foyer, 2. etasje

Drop-in

Passer for barn med voksen

Bakern André Løvaas inviterer til pepperkakeverksted på Teknisk museum. Kjøp et ferdigsnekra pepperkakehus hos Åpent Bakeri og skap ditt eget drømmehus i pepperkakebyen. Vi stiller med pynt og baker, og du med forkle og godt humør.

Pepperkakehus koster 249,- hos Åpent Bakeri, og du trenger ikke løse billett til museet for å delta.

 06.–07. DES ↓

13.00–15.00

Pepperkakeverksted

Aktivitet

Foyer, 2. etasje

Drop-in

Passer for barn med voksen

Bakern André Løvaas inviterer til pepperkakeverksted på Teknisk museum. Kjøp et ferdigsnekra pepperkakehus hos Åpent Bakeri og skap ditt eget drømmehus i pepperkakebyen. Vi stiller med pynt og baker, og du med forkle og godt humør.

Pepperkakehus koster 249,- hos Åpent Bakeri, og du trenger ikke løse billett til museet for å delta.


 SAMARBEIDSPARTNERE ↓


Norges nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Her finner du spennende utstillinger og aktiviteter i kort avstand fra Oslo sentrum.

Tilbake til toppen