Skip to main content
           
Bok med mønstre fra Hjula Væveri. Foto.

Teknisk museums arkiver


Norsk Teknisk Museum har en omfattende samling privatarkiver etter bedrifter, bedriftsledere, ingeniører og vitenskapsmenn.

Blant våre største bedriftsarkiver er arkivene etter Akers Mek. Verksted, Hjula Veveri og Ringnes Bryggeri.

I tillegg til privatarkivene har Norsk Teknisk Museum et omfattende brosjyrearkiv, kalt ”industrihistorisk arkiv” som inneholder reklamemateriell og lignende fra en rekke norske og internasjonale industribedrifter.

Arkivene er tilgjengelige for alle som ønsker det gjennom besøk ved vårt bibliotek. Flere av arkivene er også registrert i Arkivportalen

Arkivenes dag

Arkivenes dag er et internasjonalt arrangement som i holdes den andre lørdagen i november hvert år. Da får alle besøkende en smakebit på hva man kan finne av forskjellig type materiale i vårt museumsbibliotek. Publikum vil også få informasjon om hvilke andre arkiver museet har, samt tilgang til industrihistorisk arkiv, bøker og tidsskrifter. Les mer om Arkivenes dag på ABMUs nettsider. Informasjon om neste Arkivenes dag blir også lagt ut her når dagen nærmer seg.

 

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Tilbake til toppen